Към Земята приближава Коледна комета, която ще може да бъде видяна

...
Към Земята приближава Коледна комета, която ще може да бъде видяна
Коментари Харесай

Зелена комета озарява небето дни преди Коледа

Към Земята доближава " Коледна комета ", която ще може да бъде забелязана с просто око. Оцветена е в зелено и при положително време ще съставлява невероятна панорама, дават обещание астрономите.

Тя ще се приближи на 16 декември и това ще е нейната 10-та най-близко документирана поява в историята на човечеството. Аматьорите астрономи по целия свят към този момент са се приготвили да снимат събитието.  Кометата 46P Wirtanen се е появила и в същата нощ, когато е бил роден Исус, настояват още те.

А по какъв начин да бъде забелязана?

" Ако се отдалечите от осветени места и се ориентирате благодарение на небесна карта или просто се взирате задоволително дълго, ще забележите даже и в този момент малко леке, което се намира в съзвездието Eridanus. На фотосите то излъчва ярка зелена светлина ", изяснява астрономът Джон Бърстейн от НАСА. Траекторията, по която ще премине кометата Кометата ще се приближи до Земята на растояние от към 11,6 милиона километра, което е в 30 пъти повече, в сравнение с Луната. При оптималното си приближаване небесното събитие ще се движи в региона на съзвездието Телец. За да видите добре кометата, би трябвало да се намирате на място, отдалечено от светлини, а също по този начин и чисто от смог. За това дали в действителност по времето, когато е бил роден Исус в действителност е минавала комета край Земята, се водят разногласия. От астрономична позиция може да става въпрос за лъчение на сила от планетите. За първи път италианският художник Джото ди Бондоне изобразява като комета Витлеемската звезда. / novini.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР